Recepten Workshop voor Chris

Beste Chris, Marianne, Jeroen, Tilly en Frederike,

Ik vond het erg leuk om jullie afgelopen woensdag te ontmoeten. Jullie waren leergierig, gezellig maar bovenal ook erg handig in de keuken! Een workshop aan huis blijft altijd bijzonder voor mij. Ik vond het ontspannen en gezellig. Maar ook: Wat hebben jullie lekkere kroketten gemaakt!  

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Stichting Kroket? Het is mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Je kan ons ook volgen op Linked-in, natuurlijk zijn wij ook te ‘liken’ op Facebook en te volgen op Insta

Zoals beloofd tref je onderstaand de recepten. Deze recepten blijven hier nog drie maanden staan. Dus download ze om ze langer te kunnen bekijken.  Wil je toch ook nog een ander recept?  Laat het me weten!

Een culinair saluut van workshopjuf Wanda!

algemene informatie kroketten maken

Recepten kroketten op basis van groentesap:
Kroket van wortel, paprika, peper en cheddarkaas
Kroket van biet, hazelnoot en kaas

Recepten kroketten op basis van (aardappel-)puree:
Kroket van Brandade
Kroket van Chorizo en zoete aardappel
Kroket van Aardappel, wortel, amandel en kaas

Overige informatie: 
– Als je een sapmachine hebt, voegt het beslist iets toe om zelf de bieten- of wortelsap te maken. 
– Het gebruik van kaas in de kroket. Koop bij voorkeur kaas van kwaliteit bijvoorbeeld bij een kaasboer, dat is een groot verschil in smaak als je het vergelijkt met kaas uit de supermarkt. 
– Lupinemeel hebben wij, in overleg met Jeroen, in de workshop niet willen gebruiken omdat dit verwant is aan pinda. Ongeveer 40% van de mensen die allergisch reageren op pinda zijn in meer of mindere mate ook allergisch voor Lupine.