Café Flink

Café Flink is eigenlijk geen café…

Nou ja… je kan er natuurlijk overheerlijke koffie-specialiteiten drinken. En als je zin hebt in zoets erbij is er ook allerhande verleidelijk aanbod. En tijdens de lunch zijn er heerlijke broodjes te koop natuurlijk. Rond borreltijd valt er naast het gangbare aanbod, ook te kiezen uit lokale speciaal biertjes. In de avond zijn er heerlijke maaltijden te bestellen. Dat wel.

Dus waarom is het geen café? 

Omdat er bijvoorbeeld ook veel groen is! Het café staat vol met plantjes en stekjes. En dat heeft alles te maken met eigenaresse Maaike die naast een horeca-hart ook een groot groen hart heeft. Wij verbazen ons telkens weer over haar kennis over tuinieren,  plantkunde, duurzaamheid en permacultuur. Naast Café Flink ligt een lekker stukje groen waar de ‘stadskas’ gebouwd is. Hiernaast liggen kleine moestuintjes, waar Amsterdammers met elkaar kunnen tuinieren. Natuurlijk is eigenaresse Maaike een van de aanjagers en de concept-ontwerpster van dit project. 

Yoga in Café Flink

Ook geheel anders dan gebruikelijk, heeft Café flink een zaal, waar zowel aan het lichaam als aan het innerlijk gewerkt kan worden. Lessen in yoga of mindfulness, maar ook meer uitheemse soorten van ontspanning en verdieping worden aangeboden. 

Workshops kroketten maken

Café Flink is op zondagen gesloten voor gewoon publiek. Maar voor een besloten workshop van Stichting Kroket gaan de deuren dan juist open! Vanwege de omvang van het café is het goed mogelijk om voor maximaal 6 mensen een workshop te organiseren én de 1.5 meter te kunnen bewaken. Genoeg ruimte dus maar ook voldoende gezelligheid van dit groene café. 

Amsterdam Nieuw West.

In de wijk Slotervaart, gelegen in Nieuw West maar tegen de stad aan, is het tegenwoordig erg goed vertoeven. Door de vele nieuwbouw is er een mooie combinatie ontstaan van culturen, sociale achtergronden, jong en oud. 

Bereikbaarheid. 

Vanaf Station Lelylaan is het slechts 6 minuten lopen naar Café Flink. Op Station Lelylaan stoppen trein, metro, tram en bus. Parkeren in de wijk is op zondag gratis

Zin om hier met jouw vrienden, familie of collega’s een workshop kroketten maken te volgen? Ben je met 4 tot 6 personen? Stuur een mail, of vul het contactformulier in of bel Wanda. 

Café Flink, Jan Tooropstraat 8, 1062 BM AMSTERDAM Nieuwsgierig naar alle workshops en activiteiten? Kijk op de website: https://www.flinkin.nl/

Deel, mail of print