De huiskamer van Rembrandt

Wie de in het groen verscholen Huiskamer van Rembrandt nog niet kent, mist iets! Aan de oostkant van Postjesweg in Amsterdam-West, onder de lommer van het Rembrandtpark, is hier sinds 2 jaar een horeca-gelegenheid opgedoken, die van alle markten thuis is.

Het is er binnenstads knus, maar je zou zweren dat je op de Veluwe zat. De inrichting is een mix van fris en trendy met prachtige Marokkaanse elementen. Het is een echte huiskamer met een luie bank, boeken en spelletjes, zodat ouders en kinderen zich thuis voelen.  De eigenaresse Judith, is een vriendelijke en bedreven gastvrouw.

Kroketten in de huiskamer.

Sinds de oprichting eind 2016 van de Huiskamer van Rembrandt heeft Stichting Kroket er al drie keer een krokettenproeverij georganiseerd.  Het leuke van een krokettenproeverij is, dat je als gast kennis maakt met de vele culinaire mogelijkheden van de kroket – natuurlijk onder het genot van iets drinkbaars erbij.  U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lekker wijnarrangement met bij iedere gang een heerlijk passende wijn. We hopen in de toekomst nog meer mogelijkheden tot kruisbestuiving te exploreren!

Hoe kom ik in de huiskamer?

Zo dicht aan het park is de benenwagen of de fiets natuurlijk de meest voor de hand liggende vervoersmiddelen. Maar dat is niet voor iedereen en alle afstanden haalbaar. Parkeren in de wijk is tegen betaling mogelijk. Met het openbaar vervoer is De huiskamer van Rembrandt goed te bereiken. De bushalte van lijn 15 en 18, en de tramhalte van lijn 1 en 17 zijn praktisch om de hoek. Het adres is Orteliuskade 5, postcode 1057 AA, te Amsterdam. Bellen om te reserveren kan op 020 752 0485.

Corona- tijden

Het loket van de huiskamer is wisselend geopend. Afhankelijk van het weer en de ingevingen van eigenaresse Judith.  Kijk op Facebook voor de openingstijden van deze week.

Normale openingstijden

De huiskamer is van donderdag tot en met zondag open voor ontbijt, lunch en diner, van 9 tot 9. Op dinsdag en woensdag, gaan ze om 6 uur dicht. Op maandag is het even tijd voor andere dingen en zijn ze gesloten.

Deel, mail of print