De zoete kroket

 

Het is een Stichting Kroket-traditie om de middagworkshop te starten met een zoet, klein gerechtje. Natuurlijk mét een kroket! Wat is dat dan? 
Een kroket van chocola en kaneel. Of: Een kroket van zoete pinda’s, banaan en kokos.
Ik denk dat je nu wel een beetje een indruk hebt, maar vooruit! Nog eentje dan!
Een kroketje met roomvulling, amandelspijs en sinaasappel!
Met een wafeltje, een koekje, wat fruit en bolletje mousse of ijs maken we er een compleet gebakje van.
.

Frituren?

Daarop vraag je je misschien af: worden die kroketjes dan ook echt gefrituurd? Jazeker! Deze zoete kroketjes worden gefrituurd op 170 C en vervolgens warm gegeten. Voor de paneerlaag gebruiken we vaak bijzondere ingrediënten. Zoals koekjes die we zelf fijngemalen hebben, kokossnippers, sesamzaad of amandelmeel.

 

Een drankje.

De middagworkshops hebben altijd een gezellige start. Met een glas bubbels, een kopje koffie of een kopje thee. Als de zoete gerechtjes dan geserveerd worden, valt het vaak even stil. Iedereen wil het gerechtje bekijken, keuren, fotograferen, én verorberen. Voor ons het juiste moment om even ons praatje te houden. Dan vertellen we over wat er die middag te verwachten valt.

Inspirerend.

Een zoete kroket is verrassend en lekker! Vandaar dat het ook bij uitstek geschikt is om mensen te inspireren. Wij moedigen iedereen aan om hun eigen culinaire draai aan een kroket te geven.   

 

Heb jij een dieet?

Bij het maken van de zoete kroketten maken wij veel gebruik van noten, melk en suiker. Dus als je een allergie hebt willen wij dat op tijd weten. Wij hebben eigenlijk altijd zoete kroketten op voorraad die aan jouw dieet voldoen. En anders maken we ze gewoon! Geef het dus altijd even aan ons door.

Zelf een zoete kroket maken?

Tijdens een workshop met diner bereiden we maar liefst drie gangen. Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. En bij het nagerecht zit dan natuurlijk ook een zoete kroket! Er zijn wel plannen om bijvoorbeeld eens per jaar een workshop te organiseren voor het maken van een zoete kroket. Dus laat het weten als je daarvoor interesse hebt! Dat kan via het contactformulier.  

 

Wanda vertelt | Sara schrijft.

 

Deel, mail of print