Het Groot Culinair Croquetten kookboek

Wat was de fundering van Stichting Kroket?

Het Groot Culinair Croquetten Kookboek! In dit boek uit 2006 worden voor een groot publiek “de geheimen” onthuld om een goede kroket te maken. Dat een goede kroket in stappen gemaakt werd, bleek voor mij de ideale uitdaging om met mijn beperking iets culinairs te bereiden. Ik kon immers niet langer dan 20 minuten in de keuken staan. Vandaar dat deze krokettenbijbel als eerste een bespreking verdient!

Wie is Edwin Kats?

Deze sterrenkok viel al vroeg op: hij behaalde als jongste chef ooit de titel SHV Meesterkok toen hij nog maar 25 jaar was:  de hoogste titel die een kok kan behalen! Hij was de chef-kok van het beroemde Amstelhotel en na een internationale vlucht heeft hij nu restaurant Noble in Den Bosch – dat bekroond is met een Michelin-ster. Wie is er dan verbaasd dat hij dit gastronomische kookboek heeft geschreven?!

88 verschillende kroketten of eeehhh croquetten!

Het Groot Culinair Croquetten Kookboek geeft oneindig veel mogelijkheden van de kroket.  Ik vond het een bron van inspiratie en nog steeds. Het boek oogt ook prachtig met de begeleidende illustraties. De basisbegrippen en basisreceptuur zijn heel helder uitgelegd. De recepten zijn weliswaar een tikje summier doch voldoende toegelicht.

Enkele minpuntjes

De grandeur van Kats’ carrière is merkbaar in sommige van zijn recepten. Bepaalde ingrediënten zoals ganzenlever en kalfszwezerik zullen niet overal gemakkelijk te verkrijgen zijn. Ook is Kats gewend om met kwaliteitsproducten te werken, die echter alleen in grote hoeveelheden verkrijgbaar zijn. Veelal bij de groothandels. Deze recepten zijn dus wel geschikt voor een restaurant, maar minder voor een particulier. Ook is het kookboek niet echt geschikt voor een beginnende kok. Maar voor wie al enigszins gevorderd is in de keuken, en houdt van onze veelzijdige snack, is het Groot Culinair Croquetten Kookboek een absolute aanrader!

Informatie over het boek. ISBN: 90 8669 010 6. Auteur: Edwin Kats. Uitgave van United Media Company.

Wanda vertelt – tekst Sara Pastoor

Deel, mail of print