Restaurant Be My Guest

Wijk aan Zee bevat een parel: Be My Guest!

Badplaats Wijk aan Zee

Een vergeten badplaatsje aan de Noordzee is het plaatsje Wijk aan Zee. Waarschijnlijk is het aan het welbekende rokende industriële staalcomplex van IJmuiden te danken, dat de projectontwikkelaars de boel nog niet hebben gecommercialiseerd met hoteltorens en verhuurbare appartementen. Het gevolg is een authentiek dorpje, met een dorpscentrum in het midden, een veld waarop dorpsfeesten gehouden worden, omzoomd door een sliert van oudere huizen. Naast de kerk op het dorpsplein, met het zicht op een 19e-eeuws aandoende begraafplaatsje, ligt op de hoek “Eetlokaal Be My Guest.”

 

Restaurant en winkel

Be My Guest is een huiselijke, lichte plek, dat plaats biedt aan zo’n vijfendertig gasten. Grappig genoeg is de ruimte ingericht met verschillende soorten tafels, stoelen, en totaal verschillende lampen. Het lijkt wel een gezellig ingerichte kringloopwinkel! De indruk van een winkel blijkt ook te kloppen: de hele inboedel, van meubilair tot lampenkappen blijkt te koop te zijn. Ook aan de muur hangt decoratie die te koop is, aan één wandje hangen zeefdrukken, aan een ander antieke blikken, die omgetoverd zijn tot hippe klokken. Achterin staan tegen de muur houten kratjes opgestapeld, waarin kleine lokale ondernemers hun waar verkopen: zelfgemaakte jam, kookboeken, serviesgoed.

 

Elke dag anders

Be My Guest heeft nog meer leuke verrassingen. Zoals de hartelijke en persoonlijke ontvangst door Ella, Martin of Yvon. Of het feit dat er zes dagen per week een andere kok in de keuken staat, die elk zijn eigen menu samenstelt. Zo is er dus een menukaart die dagelijks én wekelijks varieert en die heel betaalbaar is. Voor een driegangenmenu ben je pakweg €17,50 kwijt. Elke dag is er te kiezen tussen een vlees-, vis- of gevogelte-gerecht, en een vegetarisch gerecht. Wij vonden de vegetarisch gevulde wrap met gebakken aardappeltjes en sla heel erg smakelijk, en ook likten wij onze vingers af bij het nagerecht van bladerdeeg gevuld met gekaramelliseerde appel en vanille-ijs. 

 

Samenwerking met Stichting Kroket

Wie zin heeft om even uit te waaien op het strand in Wijk aan Zee kan dit altijd afsluiten met een etentje in Eetlokaal Be My Guest. Maar op 27 oktober en 15 december gaan Stichting Kroket en Be My Guest de samenwerking aan! Het menu is nog niet uitgewerkt, maar zéker is dat de culinaire kroketjes erin voor zullen komen!

 

Be My Guest
Voorstraat 4
1949 BH Wijk aan Zee
Reserveren per mail: bemyguest.menu@gemail.com
Reserveren per telefoon: 0251 295 326
Openingstijden:
Ma/di/woe/vr/za: van 15 tot 21 uur
Donderdag rustdag
Zondag van 10 tot 15 uur: all day breakfast
Naar de website van Be My Guest.
 
Tekst van Sara Pastoor
Eindredactie: Wanda van der Linden
Deel, mail of print