Waarom Stichting Kroket?

Moet de Kroket gered? Nee toch zeker?

Waarom dan Stichting Kroket?

Stichting Kroket was de uitkomst van een langzaam revalidatieproces.

Initiatiefneemster Wanda van der Linden werd in 2011 getroffen door een serie beroertes, een hersenvliesontsteking en ontstoken ruggenmerg. Tot haar grote dankbaarheid bleef ze in leven, ook al waren er opnames en talloze onderzoeken van allerlei medische specialisaties nodig. Daarnaast moest Wanda met ijzeren discipline weer de meest basale dingen van het leven oefenen en opnieuw aanleren. Jaren gingen voorbij en millimeter voor millimeter kwam de zelfstandigheid weer binnen handbereik.

 

Uitdaging.

Het is voor elk mens belangrijk om een passende uitdaging te hebben. Dat draagt bij aan het levensgeluk.

Los van het revalideren zocht Wanda een uitdaging, om zichzelf mee bezig te houden. Als fervent kookliefhebster zocht ze haar heil in de keuken. Ze experimenteerde met bewerkelijke gerechten: dingen waar je normaal niet de tijd voor kan nemen, paté bijvoorbeeld. Dan moet je steeds iets doen en het weer 45 minuten laten rusten. Dat sloot goed aan op haar mogelijkheden. Maar daar raakte ze op uitgekeken. Toen bonbons. Daarna ijs. En toen de kroket! Daarmee werd een zee aan mogelijkheden ontsloten. Het bereidingsproces neemt een paar dagen in beslag, wat prima is voor iemand die niet volop inzetbaar is.  Maar de toepassingen zijn eindeloos: hartig, zoet, vlees, vis, vega… het gaat dit leven niet lukken om alle kroketideeën nog uit te voeren!

 

Geen onderneming maar een stichting.

Exploreer de mogelijkheden en hou rekening met de onmogelijkheden.

Wanda onderzocht de mogelijkheid om als onderneemster haar culinaire krokettencreaties op de markt te brengen. Maar haar lichamelijke beperkingen stonden deze aanpak niet toe. Een onderneming heeft immers winst als doel, terwijl het Wanda eerder te doen was om binnen de mogelijkheden van haar beperkingen, creatief en zinvol bezig te zijn. Vandaar dat het idee voor een stichting werd geboren, die haar een sociale werkomgeving kon bieden. Dit leidde tot de geboorte van Stichting Kroket.  Inmiddels geeft Wanda krokettenworkshops en -proeverijen en zijn er tal van vrijwilligers en professionals ingeschakeld bij activiteiten van Stichting Kroket. Ze wordt erg gelukkig van het zien van tevreden gezichten om zich heen, die trots zijn op hun eigen gemaakte kroket! Wie weet hoe Stichting Kroket nog gaat groeien?

 

Uitbreidingsmogelijkheden? 

Waar een wil is, is een weg.

Wanda zou graag andere mensen met een arbeidsbeperking helpen, om hun droom te realiseren. Wellicht kan de stichting nog meer mensen een zinvol arbeidsperspectief bieden, en dat hoeft niet eens op het culinaire gebied te zijn. De mogelijkheden moeten natuurlijk nader onderzocht worden, maar Wanda staat open voor nieuwe impulsen. Laat het dus zeker weten als je een idee hebt of interesse om aan bestaande activiteiten deel te nemen.

Stuur een bericht via ons contactformulier.

Deel, mail of print